Diners Club

Diners Club er godt kjent både her til lands og i den store verden. Dette internasjonale kortselskapet har utstedt over 6.5 millioner kredittkort verden over. Det er den amerikanske banken Discover Financial Services som eier Diner Club. I Norge er det svenske SEB Kort AB som har franchiserettighetene til kortet.

Diners Club Privatkort

Et mer klassisk betalings – og kredittkort finner du ikke i følge http://www.kredittkortrangering.com/, men samtidig skiller kortet seg ut på måten kredittgrensen settes – her er ingen kredittgrense. Du kan bruke så mye du ønsker, men Diners setter pris på forvarsel om beløpene kommer opp mot kr 50 000. Pengene må betales tilbake når fakturaen kommer, men det er muligheter for å søke om delbetaling. Det er 45 dagers rentefritak på benyttet kreditt. Inkludert i kortet kommer det en reise – og avbestillingsforsikring, som også dekker familiemedlemmer. Har du et Diners Club Privatkort har du også tilgang til en rekke tilleggsprodukter, rabatter og tilbud

Muligheter for et bredt utvalg tilleggstjenester

Diners Club Privatkort gir deg tilgang til en rekke nyttige tilleggstjenester. Det er blant annet mulig å knytte ekstra forsikringer opp til ditt kredittkort. Ta en titt på for eksempel ID – forsikringen. En rimelig forsikring sett i forhold til hva misbruk av identiteten din kan koste over tid. Vil du omgå lange helsekøer kan du bestille Diner Clubs helseforsikring, som utstedes i samarbeid med Codan Forsikring. I tillegg til dette vil du som Diner Club – medlem knyttes opp til GlobeCard Gold. Som kan tilby over 30 millioner bruksmuligheter. Du finner full oversikt over mulighetene du får via GlobeCard Gold på Diner Clubs hjemmeside.

Mange tilbud og fordeler med Diner Club

Gjennom Diners Club kredittkort har du tilgang til flotte tilbud både innen – og utenlands. På hjemmesiden til Diners finner man en fin oversikt over alle tilbud internasjonalt (Diner Club Privileges). Legg inn i søkefeltene hvor du skal reise og hvilke tilbud du ser etter, og deretter får du opp det som stemmer med søket ditt. Andre rabattordninger er for eksempel leiebil. Det er opptil 15% rabatt hos AVIS og Budget både i Norge og andre land. Mulighetene er altså mange og Diners holder oversikten oppdatert til enhver tid. Husk at alle rabatter krever at du betaler med Diners – kortet ditt.

Kostnadene ved bruk av kredittkortet

Diners Club har ikke gebyrer på varekjøp eller årsgebyr. Kontantuttak i minibank eller over skranke vil koste litt ekstra. Da vil du belastes for et gebyr på 4% av uttaksbeløpet. Husk også på at rentefritaket på 45 dager ikke gjelder ved kontantuttak. Vær oppmerksom på at all bruk av kredittkort i utlandet vil gi et valutapåslag på 2%. En del av tilleggstjenestene og medlemsfordelene koster noe ekstra. Vil du for eksempel benytte en flylounge koster det deg kr 125,-, og helseforsikringen koster deg kr 219,- (voksne). Ønsker du å benytte muligheten til delbetaling vil rentekostnader komme i tillegg. Diners eget renteeksempel viser en effektiv årsrente mellom 22,96% og 34,78 % for kr 15 000 i benyttet kreditt.

Full oversikt med Diners Club Privat

Hver måned vil du få tilsendt en faktura fra Diners Club. Fakturaen vil inneholde alle opplysninger om ditt kredittkort. Her finner du hvor mye kreditt du har brukt, eventuelle rentekostnader, pris for eventuelle tilleggstjenester, gebyrer og forfallsdato. Velger du å benytte e- faktura får du den sendt direkte til banken din, og en informasjonsmail til din e-postadresse. Papirfakturaer vil komme i posten. Du kan også bruke tjenesten «mitt kort» for å gå inn å sjekke opplysninger eller bruk av kortet. Er du på farten har Diner Club en egen App, som også kan benyttes for å søke etter Diners tilbud rundt i verden.

Se også dette innlegget om cashback på kredittkort.